Eric van Vliet - E-Change

Eric van Vliet

Foto op 26-05-2011 om 17.00

Eric van Vliet heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in het succesvol opbouwen van samenwerkingsrelaties en het implementeren van multi-stakeholderprojecten. Dit in uiteenlopende sectoren als automotive, bouw- en installatie, afvalbeheer en energie.

In zijn meest recente positie als directeur van EnergieNed, de branche-organisatie voor de Nederlandse energiebedrijven, bracht hij zowel in Nederland als op Europees niveau partijen bij elkaar. Dit in direct contact met CEO’s van bedrijven en politieke- en ambtelijke bestuurders in Den Haag en Brussel

Hij heeft een academische achtergrond in rechtswetenschappen en milieukunde en volgde de SIOO Beroepsopleiding Management Consultancy, resulterend in de Mastergraad Change Management. Recent volgde hij de meerdaagse training Mutual Gains en Strategisch Omgevingsmanagement.

Sinds 2010 helpt hij als onafhankelijk project- en procesmanager organisaties bij het succesvol realiseren van projecten die voor het resultaat in sterke mate afhankelijk zijn van samenwerking met externe partijen. 

Speciale vaardigheden
Met zijn enthousiasme, betrokkenheid, integriteit en praktische verandervaardigheden, weet hij partijen met schijnbaar tegengestelde belangen te verbinden, mensen mee te krijgen en gericht te houden op het gezamenlijke eindresultaat.